top of page

Explorers​

Leeftijd: 15 t/m 18 jaar  Zaterdag van 10:00 tot 17:00

Onze Explorers zijn een gezellige groep jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar en zij vormen de Explorers binnen de Wesselgroep. Op zaterdag zijn zij het liefst zo ver mogelijk van het groepshuis te vinden, door hun brede Scoutingkennis- en vaardigheden dagen zij zichzelf uit door grote objecten te pionieren, eenvoudig te kamperen en zelf projecten te verzinnen.

 

De groep regelt de meeste dingen zelf: zij draaien hun eigen opkomsten en organiseren zelf hun expeditie, onder toeziend oog van hun begeleiding. De begeleiding doet actief mee in het door de Explorers opgestelde programma en ondersteund eventueel bij vragen en moeilijkheden. Elk jaar hebben de Explorers twee keer een uitdagende overnachting en een kamp in het buitenland.

 

De Explorers zijn enkel op het groepshuis te vinden als dit binnen hun eigen project of programma past, de focus ligt hierbij op het zelfstandig ontwikkelen en bewust gebruik maken van hun eigen Scoutingkennis- en vaardigheden. De Explorers zoeken hun eigen grenzen op door zichzelf en elkaar uit te dagen, hier staat sociale ontwikkeling, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid centraal.

explorers.png

Draai 4 keer gratis met de Explorers mee!

Contact

Christa Scheurkogel
explorers@wesselgroep.nl

bottom of page