top of page

Waterscouts

Leeftijd: 11 t/m 15 jaar   Zaterdag van 10:00 tot 17:00

Onze Waterscouts zijn een groep actieve jongens en meiden tussen de 11 en 15 jaar en zij vormen de Waterscouts binnen de Wesselgroep. Op zaterdag zijn zij het liefst op en rondom het water, zijn zij echte waterratten! In de zomerperiode zijn zij op het water met onze lelievletten en kano’s en in de winterperiode werken zij aan bootonderhoud, theorie en Scoutingtechnieken.

 

De groep is opgedeeld in bakken, dit betekent dat de Waterscouts in vaste groepjes verdeeld zijn met een Boots (leidinggevende) en een Kwartier (assistent leidinggevende). Hierdoor leren zij zelfstandig beslissing nemen en ook om samen te werken. Elk jaar hebben de Waterscouts twee keer een overnachting rondom het groepshuis en een Hemelvaartkamp op het water. Daarnaast doen zij ook mee aan diverse landelijke wedstrijden en andere (water)activiteiten.

 

De Waterscouts zijn enkel in de winterperiode op het groepshuis te vinden en gaan vaak op pad in omgeving Vlaardingen en daarbuiten, de focus ligt hierbij op het bewust ontwikkelen van hun Scouting/vaarkennis- en vaardigheden. Het ruime activiteitenprogramma biedt de Waterscouts leuke en spannende activiteiten aan waardoor zij zich uitgedaagd voelen zich persoonlijk te ontwikkelen.

waterscouts.png

Draai 4 keer gratis met de Waterscouts mee!

Contact

bottom of page