top of page

Wilde Vaart​

Leeftijd: 15 t/m 18 jaar  Zaterdag van 10:00 tot 17:00

 

De Wilde Vaart Jacob van der Windt is een gezellige groep jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar. Op zaterdag zijn zij het liefst zo ver mogelijk van het groepshuis en op het water te vinden, door hun brede Scouting/vaarkennis- en vaardigheden dagen zij zichzelf uit door verre vaartochten te maken, in spankers te varen en andere gebieden op te zoeken.

 

De groep regelt de meeste dingen zelf: zij draaien hun eigen opkomsten en organiseren zelf hun expeditie, onder toeziend oog van hun begeleiding. De begeleiding doet actief mee in het door de wildevaarders opgestelde programma en ondersteunt eventueel bij vragen en moeilijkheden. Elk jaar heeft de Wilde Vaart twee keer een uitdagende overnachting en een kamp in het buitenland en altijd op en rondom het water.

 

De Wilde Vaart is enkel op het groepshuis te vinden als dit binnen hun eigen project of programma past, de focus ligt hierbij op het zelfstandig ontwikkelen en bewust gebruik maken van hun eigen Scoutingkennis- en vaardigheden. In de winterperiode werken zij aan bootonderhoud en theorie. De Wilde Vaart zoeken hun eigen grenzen op door zichzelf en elkaar uit te dagen, hier staat sociale ontwikkeling, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid centraal.

waterexplo.png

Draai 4 keer gratis met de Wilde Vaart mee!

Contact

bottom of page