top of page

Middag Welpen​

Welke leeftijd? 7 t/m 11 jaar   Wanneer? Zaterdags van 14:00 uur tot 16:30 uur

 

Yalahiiii!!!!!!!

Baloe roept. Het is wolventaal voor: “Kom, laten we gaan jagen!” De Welpen zijn jonge wolven. Onze Welpenhorde bestaat uit jongens en meisjes, in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Deze groep wordt geleid door Baloe, Raksha en Malchi Deze namen zijn afkomstig uit het Jungle Book van schrijver Rudyard Kipling. Wij hebben onze opkomsten op zaterdag van 14:00 – 16:30 uur.

Een horde is weer opgedeeld in nesten, een groepje van 4 tot 6 kinderen. Aan het ‘hoofd’ van een nest staat een gids die wordt geholpen door een helper. Een gids is één van de oudste kinderen die op zo’n manier wat meer verantwoordelijkheid krijgt.

Elke zaterdagmiddag hebben wij een opkomst. Op een gewone zaterdag spelen we meestal met z’n allen buiten. We doen dan vaak spellen die gebaseerd zijn op het Jungle Book. Daarnaast hebben we ook themaopkomsten, die in het teken staan van een bepaald thema: samenwerken, sporten, carnaval, etc.

Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, hebben we een weekend in ons clubgebouw. Zo’n weekend begint op zaterdagochtend en eindigt op zondagmiddag en is helemaal gevuld met leuke activiteiten zoals: spelen in het donker, een kampvuur maken, stokbrood bakken en andere grote spellen.

In de zomervakantie gaan we altijd met de welpenhorde op kamp naar een andere plaats, in het clubgebouw van een andere groep. Het zomerkamp heeft altijd een thema, zoals: ‘saving the last dodo’, ‘een reis om de wereld’, en ‘piraten’. Deze week beleven we altijd heel veel avontuur!​

welpen.png

Contact

Erica van Marsbergen (Baloe)
welpen@wesselgroep.nl

bottom of page